LAÜ’den toplumsal duyarlılık örneği
LAÜ Turizm ve Gastronomi öğrencileri “Akdeniz” temalı proje gerçekleştirdiler
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Gastronomi Bölümü öğrencileri, ‘Yiyecek İçecek Yönetimi’ dersi kapsamında Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu yararına yardım projesi gerçekleştirdiler. Ders yürütücüsü Dr. Nafiya Güden öncülüğünde “Akdeniz” temalı proje ile yemek organize eden öğrenciler, LAÜ Gastronomi Uygulama Mutfağı’nda hazırladıkları menüleri akademik ve idari personele sunarak, yemekten elde ettikleri geliri Erdal Abit İlkokulu’na bağışladılar.
“Bu tür etkinlikler kişisel yetenek ve becerileri arttırır”
Projeye katılan öğrenciler, bu tür etkinliklerin ve projelerin kendileri için yararlı olduğunu belirterek, hocalarının vermiş olduğu teorik bilgi ve rehberlik doğrultusunda konulara hakimiyet kazandıklarını ve böylesi uygulamalarla da kişisel yetenek ve becerilerinin arttığını söylediler. Öğrenciler ayrıca, takım çalışmaları becerilerini kullanabilme konusunda da tecrübe edindiklerini vurgulayarak, sosyal yardım projeleri ile toplumsal duyarlılık örnekleri ortaya koymanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.
Güden: Yardım projeleri sosyal sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor
Güden proje ile ilgili bilgi vererek, öğrencilerin yardım yemeği için öncelikle, tema çalışması, menü planlaması, servis şekli gibi çalışmalar yaparak, öğrenmiş oldukları teorik bilgileri bu çerçevede uygulamaya geçirdiklerini belirtti. Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında teorik bilginin yanında uygulama becerilerinin de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Güden, öğrencilerin ders kapsamında bu tür projeleri geliştirmelerinin eğitim seviyelerini yükselterek, sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak mezun olmalarına katkı sağladığını ifade etti.