LAÜ’de “Yerli Ürünler ile Sağlıklı Yaşam” günleri devam ediyor
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) “Yerli Ürünler ile Sağlıklı Yaşam” günleri çerçevesinde düzenlenen yerli ürünler şenliğinin ikincisi Yeşilırmak bölgesinde yetiştirilen çilek ile devam etti. Etkinlik kapsamında taze çilekler öğrencilere dağıtılırken ayrıca, LAÜ Gastronomi Bölümü öğrencilerinin Uygulama Mutfağı’nda taze çileklerden hazırlamış oldukları puding, tartolet ve milkshake öğrencilere sunuldu.
LAÜ kampüsünde iki ayrı yerde kurulan standlarda çilekler Gastronomi Bölümü öğrencileri tarafından LAÜ öğrencilerine ikram edildi.
Etkinlik çerçevesinde standları ziyaret eden öğrenciler düşüncelerini dile getirerek, şunları söylediler:
Müslüm Gören: Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. LAÜ’deki ilk yılımda bölgeye ait yöresel ürünlerin bize tanıtılmasını amaçlayan etkinlik bizim için güzel oldu. Geçen haftada portakal etkinliği gerçekleşmişti, bu tür etkinlikler bölgenin tanıtımı açısından önemlidir.
Münevver Memmedova: Azerbaycan’dan geldim. Sağlık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Etkinlik kapsamında yerli ve organik ürünlerden birçok ikramların yapılması ve bizlere sunulması sağlıklı oldu. Mevsimine göre meyvelerle etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Öğrencilerin sosyalleşmesi açısından güzel bir etkinlik oldu.
Elif Kaval: Sağlık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisiyim.Özellikle bizim için stresli geçen bu dönemde stresten az da olsa uzaklaşmamıza olanak sağladı. Aynı zamanda her meyvenin kendi mevsiminde öğrencilere sunulması açısından güzel bir fırsat oldu.
Gülben Gülten-Duygu Aydemir: Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyiz. Yazın gelmesiyle farklı bir etkinlik oldu. Yerli ürünlerden yapılan etkinliklerde farklı tatların bize ikram edilmesinden mutluluk duyuyoruz. Üniversitenin aktif olarak çeşitli etkinlikler düzenlemesi bizi motive ediyor. Sürekli okul-ders dışında farklı bir etkinlik olması sosyalleşmemize katkı sağlıyor.
Taha Aydın: Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiyim. Bu tür etkinliklerin kampüste olması bizi mutlu ediyor. Portakal olsun çilek olsun bu etkinliklerin kültürel öğleri yansıtması açısından bizim için önemli.
Şahin Köksal: PDR üçüncü sınıf öğrencisiyim. Bölgenin kendi ürününü tanıtması açısından güzel bir etkinlik oldu. Sınavlardan önce bu etkinliğin olması beni mutlu etti, bu tür etkinliklerin devamlı olmasını istiyorum.
Safa Berat Arık: Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Bu tür etkinliklerde yöresel ürünleri tanımaktan çok memnun oluyoruz. İlk yılımda böylesi etkinlikleri görmekten mutlu oldum.
Tapiwanashe Mushai ve Fadziso Tokora: Mühendislik Fakültesi öğrencileriyiz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tip etkinliklerin tekrarını dileriz. Etkinliği organize eden rektörümüze teşekkür ederiz.