LAÜ İletişim Bilimleri Alanındaki Lisansüstü Programlarında da İddiasını Sürdürüyor
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi lisansüstü programları; günümüzün hızlı, karmaşık medya dünyasını ve farklı iletişim süreçlerini anlama, inceleme, yorumlama yeteneğine sahip, yaratıcı, bağımsız düşünebilen meslek ve bilim insanları yetiştirme hedefiyle mezunlar veriyor.
Tarhan: İletişim, her türlü toplumsal etkinliğin temelini oluşturur
LAÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belkıs Ayhan Tarhan, fakülte bünyesinde İngilizce ve Türkçe olarak İletişim Bilimleri alanında tezli yüksek lisans programları ile İletişim Bilimleri Türkçe doktora programında eğitim verildiğini ifade etti. Tarhan, “İletişimin her türlü toplumsal etkinliğin temeli olduğu ve medyanın yaşadığımız dünyayı biçimlendirme ve/veya idamesindeki rolü düşünüldüğünde, iletişim bilimleri alanında uzmanlaşmış meslek ve bilim insanlarının günümüzdeki önemi de kavranabilir” diyerek, yüksek lisans ve doktora programlarıyla iletişim alanının disiplinlerarası yapısına uyarlı; araştırma, inceleme ve yorumlama yeteneğine sahip mezunlar vermeyi hedeflediklerini belirtti. Siyaset, ekonomi ve popüler kültürden başlayarak her türden etkileşimde medya ve iletişimin esas rollerden birini oynadığına dikkat çeken Tarhan, bu bakımdan alanın sunduğu zenginlik ve fırsatların, öğrencileri ayrıca cezbeden bir nitelik de taşıdığını söyledi.
Tarhan: Medya ve iletişim, hem üretim hem tüketim alanlarında rol oynuyor
İletişim Bilimleri lisansüstü programlarının, disiplinlerarasılığın sosyal bilimler için vazgeçilmez olduğu savından hareketle şekillendirildiğini vurgulayan Tarhan, medya ve iletişimin günümüz koşullarında en etkin üretim ve tüketim alanlarından biri olduğu gerçeğiyle birlikte ilgili kuramsal yaklaşımlar ve pratikleri anlama, araştırma öncelikli geniş bir ders yelpazesi sunduklarını söyledi. Böylelikle, iletişim bilimlerinin temas ettiği sözlü, yazılı ve görsel çalışmaları kapsayan, farklı ilgi ve uzmanlık alanlarına yönelik bir esnekliği de lisansüstü programlarının önemli bir avantajı haline getirdiklerini belirten Tarhan, dijital iletişim platformlarının son yıllardaki artan önemi, bu bakımdan oluşan yeni kariyer ve uzmanlık alanlarınıda özellikle dikkate aldıklarını, dolayısıyla ‘yeni medya’ odaklı çalışma ve araştırma alanlarının programlarının önemli bir ekseni haline geldiğini de ifade etti.