LAÜ Hukuk Fakültesi yeni akademik yıla hazır
Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Erişgin yeni akademik yılı değerlendirdi. Erişgin, yeni akademik döneme başlarken Lefke Avrupa Üniversitesi’nin göz alıcı bir biçimde öne çıktığını, öğrenci adayları için Lefke Avrupa Üniversitesi’nin çekim merkezi haline geldiğini belirtti. Erişgin, LAÜ Hukuk Fakültesi’nin ise, bu yıl da tüm kontenjanlarını doldurmuş olduğunu ve Hukuk okumak isteyenlerin birinci adresinin LAÜ olmaya devam ettiğini söyledi.
Erişgin “Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi, kurulduğu 2012 yılından bugüne kadar gelişerek büyüyor. LAÜ Hukuk Fakültesi’nin hem yeni binasıyla yapısal olarak, hem akademik personel ve öğrenci sayısı olarak kuruluşundan bugüne büyük mesafeler katetmiş olduğu bir gerçek. Alanlarında yetkin akademik personeliyle, bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Hukuk Fakültesi, yeni projeleriyle de öğrencilerini “en iyi” olarak yetiştirme hedefini sürdürüyor” dedi. Erişgin, hukuk fakültesinin gelişiminden ve hızla büyümesinden bahsederek akademik kadronun ne kadar güçlü olduğuna değindi.
“Kimlikli Hukukçular Yetiştirmeyi Hedefliyoruz”
Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Erişgi, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin akademik kadrosunu, “Alanlarında yurt içi ve yurt dışında tanınmış ve tecrübeli, parlak akademik geçmişi olan akademisyenler” olarak tanıttı. Erişgin, sadece hukuk eğitimi alan hukuk bilir figürler değil; sosyal,kültürel değerlere sahip olan, insan haklarına saygılı, hoşgörülü, barışçı, sevecen, hukuki sorunların çözümlerini yaşamın içinden seçebilen, toplumlarına yararlı değerler kazandıracak, adalet ve insan ilişkilerini insancıl açıdan değerlendirebilen, birtakım ilkelere körü körüne bağlı kalmadan sorunları açık seçik teşhis edebilen ve çözümlerini kıvrakça elde edebilen kimlikli hukukçular yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Öğrencilerin problem çözme becerilerinin geliştirilmesi önemlidir”
Erişgin, LAÜ’deki hukuk eğitiminde bir öğrencinin hukuku öğrenme sürecine katılabilen her araçtan yararlandıklarını, kullandıkları etkileşimli yöntem, olay çözümleme kurlarının sıklığı, öğretim elemanlarına erişim kolaylığı, düzenlenen güncel sorunların gündemini oluşturduğu bilimsel toplantılar sayesinde her öğrencinin fakülteye geldiğinden kısa bir süre sonra farklılaştığını gözlemlediğini ifade etti. Her bilimsel alanda olduğu gibi hukuk alanında da problem çözme becerisinin geliştirilmesinin önemine değinen Erişgin “Biz öğrencilerimize kimlikli bir hukukçu olarak yetişeceklerini garanti ediyoruz” dedi.
“Öğrenim sürecinde öğrencilerin ihtiyaçları ve katılımı esastır.”
Erişgin, etkinliklerinde öğrencilerin ihtiyaçlarını ve katılımlarını dikkate aldıklarını ifade etti. Erişgin “Bir zamanlar proje olarak söz ettiğimiz pek çok şey artık LAÜ Hukuk Fakültesinde hayata geçirildi. Bilimsel toplantılar yapmak projelerimiz arasındaydı. Bu konuda da birçok toplantı yaptık. Geçen dönem İnsan Hakları ve Çalışma Hayatı, Kadına Karşı Şiddet, Bilirkişilik, Ceza Muhakemesinde Sayısal Deliller ve Hükme Etkisi gibi konularda toplantılarımız oldu. Bütün bunları yaparken öğrencilerimizin katılımını önemsedik. Öğrencilerimize de toplantılarda bildiri sunma fırsatı verdik. Gördük ki, öğrencilerimiz bizden heyecanlı, biz onlardan heyecanlıyız. Bu, bizim için ayrı bir teşvik unsuruydu. Biz de her zaman aynı heyecanla yeni projelere sarılıyoruz” dedi. Erişgin, “Uyruğu ne olursa olsun LAÜ Hukuk Fakültesi’ni çekim noktası haline getiren elbette öğrencilerin tercihleridir. Ancak her zaman gururla ifade ettiğimiz bir hususu da tekrar edecek olursam; yüksek standartlı hukuk eğitimi LAÜ’nün çekirdeği ise, akademik personelin güler yüzlü ciddiyet içerisindeki yaklaşımı da işin kabuğudur. Biz öğrencilerimizi güler yüzlü ciddiyet içerisinde kabul etmeye ve yüksek standartta hukuk bilgisi ile donatmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.