LAÜ hemşirelik öğrencilerinden minik öğrencilere sağlık eğitimi

Sağlık bilincinin çocukluk çağından başlaması önemli
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri toplum sağlığı uygulaması kapsamında; Lefke İstiklal İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Lefke Gazi Lisesi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldiler.
Eğitimler minik öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi
LAÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri Lefke İstiklal İlkokulu’nda ve Yedidalga İlkokulu’nda ana sınıfı ile 1. ve 2. sınıflara “El Hijyeni ve Sağlık” ve “Sağlıklı Yaşam İçin Doğru Beslenme” konularında eğitim verdiler. Müzikli görsel videolar eşliğinde, interaktif drama şeklinde yapılan eğitimler minik öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. “El Hijyeni ve Sağlık” konulu seminerin bitiminde minik öğrencilere eldivenlerden yapılmış üzerinde beni yıka yazılı balonlar, el sabunu ve hemşirelik öğrencileri tarafından hazırlanan kitap ayraçları dağıtıldı.
Liselerde teknoloji bağımlılığı, şiddet, çevre bilinci ve madde bağımlılığı konularına dikkat çekildi
Ayrıca bölge liselerinden Lefke Gazi Lisesi’nde “Ekoloji ve Çevre Farkındalığı”, “Teknoloji Bağımlılığı Bizden Neler Götürüyor” başlıklı seminerler verilirken aynı gün öğleden sonra Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nde “Evrensel Bir Yara Şiddet” ve “Madde Bağımlılığı: Mücadele de Sen de ol” konulu seminerler yapıldı.
Şelimen: Özellikle birçok enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en etkili uygulama su ve sabun ile ellerin yıkanmasıdır
Proje ile ilgili bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen, sağlık bilincinin çocukluk çağından başlayarak geliştirilmesinin, gelecekte sağlıklı toplumunun oluşmasında önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Özellikle birçok enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en etkili uygulamanın su ve sabun ile ellerin yıkanması olduğunu söyleyen Şelimen, “Öğrencilerimiz yaptıkları eğitimlerde çocuklarımıza bunun önemini vurgulamaya çalıştılar. Liselerde yaptığımız eğitimlerde ise yine çok güncel olan teknoloji bağımlılığı, şiddet, çevre bilinci ve madde bağımlılığı konularına gençlerimizin dikkatlerini çekmeye çalıştık. Aslında toplumsal farkındalığı yakalayabilmek için bu eğitimlerin daha sık aralıklarla yapılması gerekir” dedi.