LAÜ Gastronomi öğrencileri ödüllendirildi
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri 2016-2017 Akademik Yılı’nda Türkiye’de gerçekleştirilen yarışmalarda elde ettikleri başarılardan dolayı ödüllendirildi.
“9. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması”nda LAÜ öğrencilerinin jüriye sundukları et tabağı ile ‘En İyi Üniversite’ kategorisinde ikincilik elde ederek, 3 madalya ve 1 kupa ile çeşitli dallarda madalyalar kazanan öğrenciler için LAÜ Gastronomi Mutfağı’nda tören düzenlendi. Törende, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen tarafından yarışmanın ekip başkanı Öğretim Görevlisi Zihni Türksel’e plaket ve öğrencilere ise hediye takdimi yapıldı.
Yarışma öncesi süreçte Türksel’in yaptığı çalışmalardan bahseden Egemen, Türksel’in motivasyonunun çok yüksek olduğunu ve tüm enerjisi ile bu yarışmalara öğrencileri hazırladığını dile getirdi. Egemen, Türksel’in bu işe gönül vermiş birisi olduğunu, yarışmalarda öğrencilere öncülük ettiğini ve öğrencilerin de özverili bir şekilde çalışmalarının sonucunda bu başarıların elde edildiğini ifade etti. “Yüksekokul olarak öğrencilerimize vermiş olduğumuz tüm destekler üniversitemize başarı olarak geri dönüşüm sağlamıştır” diyen Egemen, bugün öğrencilerin hazırlamış oldukları dereceye giren menüleri yapmış oldukları organizasyonla kendilerine sunmalarının kendilerini ayrıca memnun ettiğini dile getirdi ve öğrencileri tüm başarılarından ötürü tebrik ederek, yeni atılacakları meslek hayatlarında başarılar diledi.
Yarışmaya katılan öğrenciler duygularını dile getirerek, şunları söylediler:
Nadir Kalaycı: Yarışmalara üç yıldır ekip olarak katılıyoruz. Aldığımız eğitimleri yarışmalarda başarılı bir şekilde sergilediğimizi düşünüyorum. Bu yıl mezun oluyorum. LAÜ’yü temsilen üç kez yarışmaya katıldım ve çeşitli kategorilerde başarılar elde ettim. Ümit ediyorum ki bizler gibi diğer arkadaşlarımızda böylesi yarışmalara katılarak, tecrübe kazanırlar. Başta hocamız Zihni Türksel’e ve okul yönetimine çok teşekkür ederim.
Gökhan Deniz: Bu yarışmaların okul dışında bir etkinlik olması öğrencilere katkı sağlıyor. En başta farklı aşçılarla, ustalarla tanışıp kendimizi geliştirme fırsatı yakalıyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında yapılan farklı mutfaklardan sunum ve tabakları görme imkanımız oluyor.
Emre Varol: Yarışmalara katılmak bizim için tecrübe oldu. Mesleki hayatıma yarışmaların katkısının büyük olacağına inanıyorum. Üniversitemi önemli dereceleri elde ederek temsil ettiğim için mutluyum. Bugün yarışmalara katılmış olduğumuz menülerle üniversitemizin yetkililerine sunum yaptık. Kendilerinden almış olduğumuz beğeniler bizi ayrıca gururlandırarak, motive etti.