LAÜ Gastronomi Bölümü, sektöre deneyimli yeni aşçılar yetiştirmeye devam ediyor
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü turizm sektörüne alanında deneyimli yeni aşçılar yetiştirmeyi devam ediyor. LAÜ’de eğitim alan 4 yıllık gastronomi ve 2 yıllık Mutfak Sanatları öğrencileri, Gastronomi Uygulama Mutfağı’nda, alanında deneyimli akademik kadro öncülüğünde Kıbrıs, Türk, ve Avrupa Mutfağı başta olmak üzere Dünya Mutfağı konularında eğitim alıyorlar.
Türksel: Öncelikle mutfaktaki çalışma sistemlerini öğretiyoruz
LAÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, öğrencilere, derslerde öncelikle mutfakta bulunan aletlerin çalışma sistemleri, yemek pişirme yöntemleri, araç ve gereçleri kullanma, hijyen kuralları ile pişirilecek olan ürünlerin hazırlanışından sunumuna kadar olan süreci en iyi şekilde öğrettiklerini belirtti.
“Öğrencilerimiz birçok başarıya imza attı”
LAÜ Gastronomi Bölümü’nün geniş ve tam donanımlı teknolojik bir mutfağa sahip olduğunu vurgulayan Türksel, öğrencilere alanında isim yapmış deneyimli şefler ve akademisyenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildiğini ifade etti.
Türksel, son iki yılda düzenlenen ve çok sayıda üniversitenin katıldığı ulusal ve uluslararası birçok farklı yarışma ve organizasyonda öğrencilerin, başarılı performanslar sergileyerek, çeşitli dallarda başarılar elde ettiğini dile getirerek, altın, gümüş ve bronz madalya ile başarı sertifikaları alarak, LAÜ’yü en iyi şekilde temsil ettiklerini vurguladı.
LAÜ gastronomi eğitimi alanında Kıbrıs’ta bir ekol
Türksel, Gastronomi Bölümü’nde İngilizce eğitim verdiklerini ve öğrencilerle birebir çalışarak onlara yemek pişirme yöntemlerini, pişirme öncesi yapılan hazırlıkları, yemek dekorasyonlarını öğrettiklerini, bundan dolayı da öğrencilerinin yurt dışında düzenlenen yarışmalarda başarı gösterdiğini söyledi.
Son olarak, LAÜ’nün gastronomi eğitimi alanında Kıbrıs’taki üniversiteler arasında bir “ekol” olduğunu aktaran Türksel, “Bugüne kadar gerek yurt dışında gerekse yurt içinde öncülüğü hep biz yaptık. Özellikle son iki yıldır alanında tecrübeli aşçılar eşliğinde eğitim veriliyor. Bu öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerinde büyük bir katkı sağladı” dedi.