Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek nitelikte yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan ve hazırlayabilen, yiyecek içecek sektöründe üst düzey yöneticilik yapabilen, yemek pişirebilmenin yanında mutfağın diğer disiplinlerle olan ilişkisini de analiz edebilen bireyler yetiştirmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mutfak eğitiminin yanısıra işletmecilik konularıyla ilgili de dersler alarak özellikle oteller, kruvaziyer veya havayollarının yiyecek içecek bölümlerinde üst düzey yönetici olma şansına sahiptirler. Eğitim dilinin İngilizce olmasının yanısıra öğrencilerimize ikinci yabancı dil eğitimi de verilerek uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkanı yaratma hedeflenmiştir.
Gastonomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bünyesinde eğitim gören tüm öğrencilerine eğitim gördükleri süre içerisinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan beş yıldızlı otellerde özellikle uygulamalı eğitimlerini pekiştirmeleri amacı ile hafta sonları ücretli çalışma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca bölüm, mezun olan tüm öğrencilerine arzu etmeleri halinde ABD deki uluslararası yiyecek içecek kurumlarında bir yıl süreyle ücretli olarak yasal çalışma imkanı sağlamaktadır.
Programın eğitim dili İngilizce olmaktadır.
Fakülte İletişim Bilgileri
Tel: +90 392 660 2000 – 2821
Adres: Lefke Avrupa Üniversitesi
Lefke , Mersin 10, Türkiye , KKTC
E-posta: tourism@eul.edu.tr