Hukuk Fakültesi
Hukuk Fakültesinde, Klasik olarak Kamu Hukuku ve Özel Hukuk olmak üzere iki bölüm bulunur. Bu taksimat tamamen akademik gereksinimler için yapılmaktadır. Bölümlere bağlı anabilim dalları vardır. Özel Hukuk Bölümünün anabilim dalları, Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, İş Hukuku, Medeni Yargılama Hukuku, İcra İflas Hukuku, Roma Hukuku, Devletler Özel Hukukudur. Kamu Hukukunun anabilim dalları ise, Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Genel Kamu Hukuku, Devletler Genel Hukuku, Vergi Hukukudur.
Dekanın Mesajı
Sevgili Öğrenciler;
Aramıza hoşgeldiniz. Biliyoruz; mutlusunuz, gururlusunuz, coşkulusunuz, heyecanlısınız. Biliyoruz ki, Siz de, hukukun temel değerleri olan adaletin, insan haklarına saygının, gereği gibi muamele görmenin sağlayacağı güvenlik, barış ve huzur duygusunu yaşama arzusu ile dolusunuz. Hukukla ilgili olmak, böyle bir şeydir.
Sizi hukukçu yapacak olan sadece hukuk severliğiniz değil, aynı zamanda hukuk bilgisi ve kültürüyle donanmış olmanızdır. Hukuk eğitiminin Size ne kadar çok geniş bir donanım kazandırdığının hem haklı onurunu ve gururunu yaşayacaksınız hem de bu donanımın Size toplumun her alanında önemli bir sorumluluk yüklediğini göreceksiniz.
Hukuku problem yaratan değil, problem çözen bir alan olarak anlamak gerekir. Bu yüzden öğrencilerimizde hukukî problemleri önceden görebilme ve çözüme hazırlıklılığı ön plana alan bir yaklaşımla eğitim faaliyetlerimizi yürütürüz. Böylelikle koruyucu hukukçu özelliği kazanacağınız bir ortamda Sizinle buluşacağız. Hukukî problem ortaya çıktığında buna çözüm elde etme becerinizin zaman içerisinde gelişimini de birlikte gözlemleyeceğiz.Çünkü, hukukçu, hukuk kurallarını bilmekle yetinmeyen, hukuk kurallarının ruhunu, amacını, kaynağını bilen; muhakeme yeteneğine sahip olan; sosyal yaşamın gereklerine nüfuz edebilen; içinde yaşadığı toplumu tahlil ederek halkın sosyal psikolojisine vâkıf olan; geniş bir bilgiye sahip olan ve hayatın her türlü tezahürünü anlama merakına sahip olan kimsedir.
Gelecekte hukukla ilgili çeşitli mesleklerde görev alacak olan kimselerin hukuk tekniklerinin yanı sıra adalet, hakkaniyet, eşitlik, insancıllık, hukukî güvenlik gibi değerleri içselleştirmeleri gereklidir. Çünkü, bu değerlerin içselleştirilmesi yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı adına büyük önem taşır. Fakültemizde, hukuk kültürünün oluşmasını sağlayan bu değerlerin öğretildiği derslere özel bir önem verilmektedir.
Sevgili öğrenciler, Fakülte hepimizin. Unutulamayacak güzel anılar biriktireceğiniz bir eğitim süreci geçirmeniz dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum.
Yönetim
Dekan
Prof. Dr. Nuri ERİŞGİN
Fakülte İletişim Bilgileri
Tel: +90 392 660 2000 – 2701
Faks: +90 392 660 2703
Adres: Lefke Avrupa Üniversitesi
Lefke , Mersin 10, Türkiye , KKTC
E-posta: law@eul.edu.tr