GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek nitelikte yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan ve hazırlayabilen, yiyecek içecek sektöründe üst düzey yöneticilik yapabilen, yemek pişirebilmenin yanında mutfağın diğer disiplinlerle olan ilişkisini de analiz edebilen bireyler yetiştirmektedir.
Dört yıllık lisans programında öğrencilerimiz en temelden en ileri seviyeye kadar uluslararası mutfak tekniklerini hem teorik hem de uygulama ağırlıklı olarak görebilmektedir. İlk iki yıl sonunda uluslararası mutfak tekniklerini öğrenmiş olan öğrenciler, dünya mutfakları ile ilgili uygulamalar yapmaya başlamaktadır. Ders müfredatımızda Türk mutfağının yanı sıra Avrupa, Uzak Doğu, Akdeniz ülke mutfakları gösterilmektedir. İki dönem süren ekmek ve pastacılık derslerimizin yanısıra, farklı temalı pasta süsleme sanatı, özellikle bu dalda uzmanlaşmayı veya kendi işini kurmayı düşünen öğrencilerimize farklı imkanlar sağlamaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca moleküler gastronomi gibi yeni nesil gastronomi örneklerini de tanıma imkanına sahip olmaktadır.