LAÜ akademisyeni yaşlılıkta beslenmeye dikkat çekti
Glisemik indeksi yüksek gıdalardan ve mangal alışkanlığından uzak durmalıyız
Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Kronik Hastalıklarda ve Yaşlılıkta Beslenme” konulu konferans gerçekleştirildi.
Lefke ve Çevresi Öncü Kadınlar Dernek Binası’nda düzenlenen konferansta, LAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Evrim Güngör konu üzerine sunum yaptı. Güngör, sağlıklı ve yeterli beslenme hakkında bilgiler vererek, günlük olarak 3 ana ve 3 ara öğünle beslenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Her öğünde her besin grubundan tüketilmesi gerektiğini, glisemik indeksi yüksek gıdalardan ve mangal alışkanlığından uzak durulması gerektiğini belirten Güngör, katılımcılara günlük su tüketiminin doktorların belirttiği miktarda olması gerektiğini ve her gün meyve-sebze tüketilmesinin önemini aktardı.
Güngör, Diyabet, Hipertansiyon/Hipotansiyon ve Hiperlipidemi durumunda, Kalp, Böbrek ve Kemik Hastalıklarında ve Yaşlılıkta nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler de vererek, görsel sunumlar ile konuyu aydınlattı. Probiyotik olarak kefirin önemine de vurgu yapan Güngör, sağlıklı kilonun korunması ile pek çok hastalığın önlenebileceğini belirterek, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Etkinliğin sonunda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meltem Uçar ve öğrenciler tarafından, Dernek Başkanı Suziye Zafer’e etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ederek, dernek üyesi katılımcılarla yaşlılara çiçek dağıtımı yapıldı.