LAÜ’de anlamlı projeler hayat buluyor
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu öncülüğünde, öğrenciler Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediler. Öğrenciler Lefke ve bölgesindeki ilkokullar için “Sinemasız Çocuk Kalmasın”, “Okulum Şahane”, “Sanat Dolu Cumartesim” adlı eğitim ve sanat etkinlikleri; Kızılay ve LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliği ile “Kan Bağışı” sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.
İlkokul öğrencileri için etkinlikler düzenlendi
“Sinemasız Çocuk Kalmasın”
Öğrenciler “Sinemasız Çocuk Kalmasın” sloganı ile düzenledikleri etkinlikle Lefke’de bulunan Erdal Abit İlkokulu, Yeşilyurt İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu ve Yedidalga İlkokulu öğrencilerini LAÜ Sinema Salonu’na davet ederek, film gösterimi gerçekleştirdiler. Film sonunda LAÜ’nün maskotu Muffi eşliğinde ilkokul öğrencilerine balonlar hediye edilerek, keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. LAÜ öğrencileri “Sinemasız Çocuk Kalmasın” etkinlikleri ile 400 ilkokul öğrencisine ulaşarak, çalışma kapsamında daha önce sinema ortamı ile tanışmamış çocuklara farklı bir deneyim yaşattılar.
“Okulum Şahane”
LAÜ öğrencileri, Erdal Abit İlkokulu ve Lefke İstiklal İlkokulu’nun bahçelerinde çocukların oyun oynamaları için çeşitli yer oyunlarını okul bahçelerine çizerek boyadılar. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geçen dönem başlatılan “Okulum Şahane” etkinliklerinin bu dönem de devam ettiğini belirten Gökmenoğlu, projedeki amaçlarını öğretmen adaylarının üniversite eğitimleri sırasında ileride kendi okullarındaki ihtiyaçları ve sorunları tespit ederek, çözüm yolları üretme konusunda çeşitli deneyimler kazanmalarını sağlamak olduğunu açıkladı. Öğretmenlerin yalnızca sınıf içerisindeki ders anlatımı ve işleyişinden sorumlu kişi değil, öğrencilerinin gerek akademik gerek sosyal açıdan ihtiyaçları ile ilgilenecek olan kişiler olduğuna dikkat çeken Gökmenoğlu, “bu açıdan bakıldığında öğretmen adayının öğrencilerinin oyun ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm üretmeleri konusunda da deneyim kazanmaları bizler için önemli bir görevdir” dedi.
“Sanat Dolu Cumartesim”
Başka bir etkinlik ise, Uzman Havva Samer eşliğinde gerçekleştirilen “Sanat Dolu Cumartesim” adlı etkinlik oldu. Etkinlik kapsamında, Ebru, Mozaik ve Seramik atölyeleri kurularak, çocukların anne-babaları ile verimli vakit geçirmeleri sağlandı. Projedeki amaçlarının Lefke bölgesinde yaşayan yetişkin ve çocukların gereksinim duydukları sanat atölyeleri ile buluşarak farklı sanat dallarıyla tanışmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Gökmenoğlu, etkinliklere katılım talebinin yüksek, etkinlikler sırasında anne-babaların çocuklardan daha hevesli ve heyecanlı olduğunun ise dikkat çekici bir nokta olduğunu belirtti. Gökmenoğlu, çocuklarıyla birlikte sanatsal üretimler yapan velilerin güzel bir cumartesi geçirdiklerini dile getirerek, katılımcıların bu tarz sanatsal etkinliklerin tekrarlanmasını istediklerini söyledi.
“Kan Bağışı”
LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında gerçekleşen “Kan Bağışı” projesinde öğrenciler, bir yardım kampanyasının nasıl organize edildiğini, planlandığını ve yürütüldüğünü aşamalar halinde öğrenip, deneyimleyerek, Kızılay’a yardım ettiler. Öğrenciler, yürüttükleri çalışma ile toplumun çeşitli sorunlarını tespit etmeye ve bu sorunların giderilmesine yönelik bilgi, beceri, tecrübe ve duyarlılıklar geliştirdiklerini belirttiler.